×

×

2,5 miljoen voor circulaire maakindustrie, bouw en consumptiegoederen

01-06-2023

Vanaf 22 mei is de nieuwe subsidieronde van de Kennis- en Innovatieagenda Circulaire Economie geopend voor de ontwikkeling van circulaire producten, diensten en processen. In totaal is er 2,5 miljoen euro steun beschikbaar voor ontwikkelingen binnen de maakindustrie, de bouw en voor consumptiegoederen. 

We verbruiken op dit moment veel meer grondstoffen dan de aarde kan produceren. Op termijn is dit niet houdbaar en daarom moeten we de transitie maken naar een circulaire economie waarin grondstoffen optimaal worden ingezet en hergebruikt. De Kennis- en Innovatieagenda Circulaire Economie (KIA-CE) stimuleert de ontwikkeling van kennis en innovatie die nodig is om tot een circulaire economie te komen. Eén van de middelen daarbij is de subsidieregeling KIA-CE.

Tussen 22 mei en 7 september is de derde tender van deze regeling geopend. In totaal is er 2,5 miljoen euro budget beschikbaar voor de ontwikkeling van circulaire producten, processen en/of diensten voor toepassingen in de bouw, de maakindustrie of voor consumptiegoederen. Daarbij gaat het om technologisch onderzoek en ontwikkeling van nieuwe of sterk verbeterde producten, diensten en processen en om onderzoek naar consumentengedrag, bedrijfs- of verdienmodellen.

Meer informatie

Meer informatie over de regeling is te vinden op de RVO-pagina KIA-CE. Meer informatie over de Kennis- en Innovatieagenda vind je hier: KIA-CE.