×

×

Nieuws overzicht

 • Werksessie Circulair Bouwend: grote opkomst en waardevolle opbrengst

  19-04-2024

  Op donderdag 18 april verzamelden meer dan 90 mensen vanuit bouwers, coöperaties, financiers, kennisinstellingen, overheden en clusters zich bij Eigentijds Erf in Westelbeers voor de werksessie van Circulair Bouwend. Samen leverden ze waardevolle en inspirerende input om programmalijnen verder in te vullen, projecten te ontwikkelen en verdere connecties te leggen met lopende en nieuwe acties.

  Lees verder
 • Werksessie programma Circulair Bouwend 18 april

  07-02-2024

  Op 18 april vanaf 13.30 uur tot 17.00 uur organiseren we vanuit het programma Circulair Bouwend een interactieve werksessie  met onder meer regio’s, clusters, bedrijven, kennisinstellingen, lokale en landelijke overheden en investeerders. Doel van de werksessie is om circulaire initiatieven voor de bouwsector te verbinden en op te schalen in Zuid-Nederland.

  Lees verder
 • Programmateam Circulair Bouwend gestart

  20-01-2024

  In een vliegende start is het programmateam al meteen in januari 2024 gevormd en klaar voor de uitvoering van het programma.

  Lees verder
 • Certificaten voor CO2-opslag in woningen krijgen primeur in Noord-Brabant

  08-01-2024

  CO2 opslaan in natuurlijke bouwmaterialen voor woningen, uitrekenen hoeveel geld dat waard is en vervolgens aan certificaten koppelen die je kunt verkopen of verhandelen. Het lijkt op het emissiehandelssysteem (ETS) voor CO2 en zou voor een revolutie in de bouw kunnen zorgen. Ballast Nedam Development gaat er als eerste bouwbedrijf ter wereld mee beginnen bij het project Natuurhuis in Heeze.

  Lees verder
 • Programma Circulair Bouwend definitief goedgekeurd

  07-12-2023

  Op 15 november 2023 is het programma Circulair Bouwend door het directieoverleg ENZuid goedgekeurd. Voor 2024 en 2025 zetten de provincies en de regio's 1 miljoen euro in om de grote bouwopgave in Zuid-Nederland zoveel als mogelijk duurzaam en circulair aan te pakken. 

  Lees verder
 • Video-impressie Top ENZuid met lancering Circulair Bouwend

  19-06-2023

  In een korte video-impressie van de Top ENZuid komt Ferdi Licher (directeur Bouwen en Energie van het ministerie van BZK) aan het woord over de grote bouwopgave en de belangrijke verbinding landelijk en regio om deze te realiseren. Jan-Willem van de Groep van Building Balance licht het belang van Biobased Bouwen toe en Jos Lukasse van Bouwend Nederland Zuid hoe de branche en regio samen kunnen optrekken. Stephanie ter Borg, directie van REWIN en lid directieoverleg ENZuid, markeert het benutten van de uitvoeringskracht van de regio’s om samen het verschil te maken.

  Lees verder
 • Programma Circulair Bouwend gelanceerd op Top ENZuid

  15-06-2023

  Op 14 juni, in een zonnig Yerseke, waren meer dan 80 mensen aanwezig  bij de Top ENZuid, het jaarlijkse event van het Economisch Netwerk Zuid-Nederland (ENZuid). Centraal in het programma stonden de successen van het programma Groene Chemie en de lancering van het nieuwe programma Circulair Bouwend. 

  Lees verder
 • Succesvolle netwerkbijeenkomst voor circulaire bouw in Zuid-Nederland

  21-04-2023

  Op 20 april 2023 kwamen 50 vertegenwoordigers van bouwers, clusters, financiers, experts, kennisinstellingen en regio's bijeen op Landgoed Ulvenhart. Onderwerp van gesprek was de ontwikkeling en invulling van programma en projecten voor circulair en duurzaam bouwen in Zuid-Nederland. Doel van de bijeenkomst was om inzichten op te halen en deelnemers te inspireren om actief bij te dragen aan de transitie naar een duurzame en circulaire bouwsector. 

  Lees verder
 • Samenwerking Circulair Bouwen Nederland en Vlaanderen

  29-11-2022

  In 2022 is de samenwerking rondom Circulair Bouwen tussen de partners van ENZuid en Vlaanderen ondertekend in aanwezigheid van Liesje Schreinemacher, Nederlands minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, en Zuhal Demir, Vlaams minister voor Omgeving, Justitie, Toerisme en Energie.

  Lees verder