×

×

Nieuws overzicht

 • Programma Circulair Bouwend definitief goedgekeurd

  07-12-2023

  Op 15 november 2023 is het programma Circulair Bouwend door het directieoverleg ENZuid goedgekeurd. Voor 2024 en 2025 zetten de provincies en de regio's 1 miljoen euro in om de grote bouwopgave in Zuid-Nederland zoveel als mogelijk duurzaam en circulair aan te pakken. 

  Lees verder
 • Video-impressie Top ENZuid met lancering Circulair Bouwend

  19-06-2023

  In een korte video-impressie van de Top ENZuid komt Ferdi Licher (directeur Bouwen en Energie van het ministerie van BZK) aan het woord over de grote bouwopgave en de belangrijke verbinding landelijk en regio om deze te realiseren. 

  Lees verder
 • Programma Circulair Bouwend gelanceerd op Top ENZuid

  15-06-2023

  Op 14 juni, in een zonnig Yerseke, waren meer dan 80 mensen aanwezig  bij de Top ENZuid, het jaarlijkse event van het Economisch Netwerk Zuid-Nederland (ENZuid). Centraal in het programma stonden de successen van het programma Groene Chemie en de lancering van het nieuwe programma Circulair Bouwend. 

  Lees verder
 • 2,5 miljoen voor circulaire maakindustrie, bouw en consumptiegoederen

  01-06-2023

  Vanaf 22 mei is de nieuwe subsidieronde van de Kennis- en Innovatieagenda Circulaire Economie geopend voor de ontwikkeling van circulaire producten, diensten en processen. In totaal is er 2,5 miljoen euro steun beschikbaar voor ontwikkelingen binnen de maakindustrie, de bouw en voor consumptiegoederen. 

  Lees verder
 • Succesvolle netwerkbijeenkomst voor circulaire bouw in Zuid-Nederland

  21-04-2023

  Op 20 april 2023 kwamen 50 vertegenwoordigers van bouwers, clusters, financiers, experts, kennisinstellingen en regio's bijeen op Landgoed Ulvenhart. Onderwerp van gesprek was de ontwikkeling en invulling van programma en projecten voor circulair en duurzaam bouwen in Zuid-Nederland. Doel van de bijeenkomst was om inzichten op te halen en deelnemers te inspireren om actief bij te dragen aan de transitie naar een duurzame en circulaire bouwsector. 

  Lees verder
 • Samenwerking Circulair Bouwen Nederland en Vlaanderen

  29-11-2022

  In 2022 is de samenwerking tussen de partners van ENZuid en Vlaanderen ondertekend in aanwezigheid van Liesje Schreinemacher, Nederlands minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, en Zuhal Demir, Vlaams minister voor Omgeving, Justitie, Toerisme en Energie.

  Lees verder