×

×

Succesvolle netwerkbijeenkomst voor circulaire bouw in Zuid-Nederland

21-04-2023

Op 20 april 2023 kwamen 50 vertegenwoordigers van bouwers, clusters, financiers, experts, kennisinstellingen en regio's bijeen op Landgoed Ulvenhart. Onderwerp van gesprek was de ontwikkeling en invulling van programma en projecten voor circulair en duurzaam bouwen in Zuid-Nederland. Doel van de bijeenkomst was om inzichten op te halen en deelnemers te inspireren om actief bij te dragen aan de transitie naar een duurzame en circulaire bouwsector. 

Op de dag kwamen drie urgente thema’s voor Zuid-Nederland samen: Een dringende en grote woonopgave in Zuid-Nederland, toekomstbestendige economische ontwikkeling en klimaatdoelen.

Bas Kaptein, voorzitter directieoverleg, opende de sessie met een welkomstwoord en gaf een korte introductie over het programma van de middag.

Jeannette Levels presenteerde de contouren van het programma circulaire bouweconomie Zuid Nederland en benadrukte het belang van de transitie naar een circulaire bouweconomie.

Tijdens de deelsessies kwamen verschillende aspecten van de circulaire bouweconomie aan bod:

Diewertje Walch (Klimaatverbond Nederland) sprak over de ambitieuze CO2 beprijzing en hoe dit kan bijdragen aan de versnelling van de transitie naar een duurzame bouwsector.

Lars Hillewaere sprak over het matchmaking-platform We Grow en de mogelijkheden om de transitie naar een circulaire bouweconomie te versnellen.

Geert Dirkse (Rabobank Real Estate Finance) gaf een inkijkje in de uitdagingen waar we voor staan in financieringsopties van circulariteit en wat de Rabobank hierin doet.

Tijdens de sessies hebben de deelnemers actief deelgenomen aan de discussies en hebben ze samen met de experts nagedacht over de uitdagingen en kansen voor de circulaire bouweconomie.

De input uit de sessie zal worden gebruikt om de programmalijnen van ENZuid te versterken en samenwerkingen te verdiepen.